Előfizetői tartalom

Bedőlt lakossági hitelek: itt az MNB első nagy lépése

Portfolio
Már hónapok óta lebegtette az MNB, hogy valamit kezdeni szeretne a nem teljesítő lakossági hitelek problémájával. A 35 ezer ügyletet megoldó Nemzeti Eszközkezelő és az alig pár száz érdeklődőt vonzó magáncsőd mellé most bejelentették: bár nem kötelező érvényű jogszabály, hanem egy ajánlás formájában, de az MNB terelgetni szeretné a lakossági hitelportfóliójuk tisztítása felé a bankokat. Az ajánlást pénteken bankszövetségi konzultációra bocsátotta a jegybank, és március közepén várható a megjelenése.

ElőzményekAz ún. "fair banki" és az adósságfék szabályok bevezetésével átláthatóvá vált a fogyasztói kölcsönszerződések megkötése, a hitelfelvétellel együtt járó kockázatok felmérése, azok korlátozása. A korábbi lakossági jelzáloghitelek esetében ugyanakkor még mindig jelentős számú, kb. 144 ezer a késedelmessé vált, vagy már felmondott hitelek száma - emlékeztet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés