Előfizetői tartalom

Bekövetkezhet, amitől lakáshitelesek tízezrei rettegnek

Akcióba lendültek a bankok a nem teljesítő jelzáloghitelekkel: a lakásárverések száma és a követeléskezelőknek eladott hitelek összege is négyszeresére emelkedett tavaly. Egyre kevesebbet buknak így a bankok, a bedőlt lakossági hiteleik 68%-át ugyanis már "lecéltartalékolták". A 90 napon túli lakossági hitelek aránya idén március végére 10,7%-ra, vagyis hat éve nem látott szintre süllyedt. A késedelmes hitelek ügye tehát egyre kevésbé a bankok problémája, a szociális probléma azonban fennmaradt: több tízezer jelzáloghiteles került a lakásárverés közvetlen közelébe.

A bankok kínálatában elérhető legjobb lakáshiteleket itt kalkulhatod ki könnyen.Mélyponton a nem teljesítő hitelekA bankok első negyedéves eredményéről szóló adatok mellett tegnap tette közzé a Magyar Nemzeti Bank a lakossági hitelportfóliók összetételére vonatkozó statisztikáit is, amelyekből kiderült: 567 milliárd forintra csökkent a bankoknál a 90 napon túl nem teljesítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés