Előfizetői tartalom

Betámadta a kormány a lakáskasszákat

MTI
|
Portfolio
Nemzeti Otthonteremtési Közösség létrehozását javasolja a kormány - az angol building society mintájára -, hogy versenytársat támasszanak a lakástakarékoknak - közölte Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy hétfői háttérbeszélgetésen, amelyen újságírókat tájékoztattak a kormány otthonteremtési politikájáról. A CSOK-ot még több ponton is módosítaná a kormány, Brüsszellel pedig a lakásáfa miatt vitára számít. Kiderült: idén a lakásépítések duplázódását várja a kormány.

A miniszter kifejtette: a kabinet azért vágott bele a nagyszabású otthonteremtési programba, mert azt az elmúlt évek stabil gazdasági növekedése és az alacsony költségvetési hiány megengedi, továbbá mert kiemelt célnak tartja az új lakások és házak építését, miután az az elmúlt években jelentősen visszaesett. Az új lakások és házak építését a kormány a már bejelentett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés