Előfizetői tartalom

Csúnyán le van maradva Magyarország a digitális forradalomban

Portfolio
1,3 millió ember van Magyarországon, aki digitálisan megszólítható lenne, de jelenleg még csak bankfiókokat használ. Hazánk viszonylag le van maradva a digitálisan fejlettebb országokhoz képest, ráadásul egyre több bank és fintechcég lépne a piacra külföldről - közülük a bankok lehetnek sikeresebbek, az ügyfelek ugyanis inkább bennük bíznak, mint a fintechekben - derült ki a Portfolio Hitelezés 2018 konferenciáján.

Mérth Balázs, a Deloitte pénzintézetekért felelős partnere a következő fontos tényeket osztotta meg hazánk és a régió digitalizációját illetően: három felmérést végeztek el. Az elsőt hat közép-európai országban végezték el, a banki ügyfelek bankokkal való érintkezési csatornáit vizsgálták, a második a bankok PSD2-ről alkotott véleményét taglalja, a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés