Előfizetői tartalom

Devizahitelek: megjött Rogánék jobbegyenese, íme a részletek

A bankok számára újabb nagy bevételkiesést okozó módosító javaslat jelent meg csütörtökön este a parlament honlapján. Ha elfogadják a keddi parlamenti szavazáson a fideszes indítványt, akkora devizahitelesek döntő többségének tényleg nem nő a havi terhe a forintosítás miatt, a bankok kénytelenek lesznek beérni akár 1%-os kamatfelárral is az eddig tervezett 2%-os minimumszint helyett, az árfolyamgátasok törlesztőrészlete pedig a jelenlegi szinten maradhat a rögzítési időszak végéig, de a ki nem fizetett összeg ezentúl egy az egyben a tartozást növeli.A kamatfelár-csökkentés negatív, az árfolyamgát ily módon történő átalakítása viszont némileg pozitív hír a bankok számára. Mindezekhez képest az már csak érdekesség, hogy az is maradhat (további feltétel nélkül) a devizahitelében, akinek 2020 vége előtt jár le a hitele.

A Törvényalkotási bizottság által csütörtökön este benyújtott módosító indítvány több változtatást is javasol a hétfőn benyújtott forintosítási törvénytervezetben. Mivel fideszes indítványról van szó, amelyről csütörtökön már Rogán Antal frakcióvezető is beszélt, nagy valószínűséggel megszavazza kedden az Országgyűlés a változtatásokat. Ezek a lényege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés