Előfizetői tartalom

Devizahiteles törlesztőrészletek: most jön a nagy pofára esés?

Portfolio
Egyre több bankból halljuk, hogy a devizahitelek törlesztőrészletének átlagos tavaszi csökkenése közel sem lesz annyi, amennyit az MNB kommunikált, és amekkorát saját számításai alapján korábban a Portfolio is közölt. Az ellentmondás oka, úgy tűnik, legalább részben a nem teljesítő hitelek decemberben kikristályosodott kezelésében rejlik. A csalódás az ügyfelek nagy részénél talán nem lesz olyan nagy, sőt lesznek, akik kifejezetten örülhetnek, de az elégedetlenkedők rohamának kezelésére biztosan fel kell készíteni a bankok fiókjait és call centereit.

Összesen 942 milliárd forint jár vissza az ügyfeleknek, ebből 100-110 milliárd forint a már lejárt szerződésekre, mintegy 837 milliárd forint pedig az élő szerződésekre, így az ügyfelek éves törlesztési terhe 120 milliárd forinttal csökkenhet - közölte becslését szeptemberben közzétett inflációs jelentésében a Magyar Nemzeti Bank. Az elszámolásról március-áprilisban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés