Előfizetői tartalom

Elszálltak a lakáshitelek - mégis mi folyik a háttérben?

Egyre nagyobb hitelösszeg, egyre hosszabb futamidő, egyre magasabb eladósodás, egyre biztonságosabb kamatperiódus - címszavakban így vesznek fel lakáshitelt manapság a magyarok. A kamatszint, az új lakások térnyerése szempontjából viszont nem látunk további előrelépést az utóbbi hónapokban. A KSH, az MNB és a Duna House adatai alapján 13 ábrán mutatjuk be a hazai lakáshitelpiac aktuális helyzetét.

Lakáshitel felvételen gondolkodsz? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!Ahogy július elején már megírtuk, még soha nem vett fel május hónapban olyan sok lakáshitelt a magyar lakosság, mint az idei tavasz utolsó hónapjában. Az elmúlt egy évben már kicsivel több lakáshitelt vettünk fel, mint 2006 egészében, de még nem értük el a 2007-es szintet. Ha azonban így folytatjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés