FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Elszámolások: ezzel a 3 dologgal nagyon nincsenek tisztában a devizahitelesek

Portfolio
Azt most már sokan tudják, hogy az elszámolási folyamat (bizonyos kivételekkel) a devizahitelekre és a forinthitelekre egyaránt vonatkozik, a forintosítás viszont csak a jelzáloghitelekre és a lakáslízingre. Azt is, hogy az elszámoló levél április 30-áig fog megérkezni a devizaalapú hitellel rendelkezők számára. Találtunk viszont három olyan szabályt, amellyel mintha nagyon kevesen lennének tisztában.

1. ÁrfolyamgátasokKözel 170 ezer hitelszerződést érint az árfolyamgát megszűnése. Az elszámolási összeg eltünteti a gyűjtőszámla-tartozások nagy részét is, hiszen először ebből, és csak utána az alaptartozásból kell levonni a visszajáró összeget. Az elszámolás ilyenkor elvileg lefelé, az árfolyamgát megszűnése pedig felfelé módosítaná a törlesztőrészletet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés