Előfizetői tartalom

Erős évkezdés a hitelezésben - Ez lenne a fordulat?

Portfolio
Elsősorban a mennyiségi növekedésről fog szólni 2015 a vállalati hitelezésben, szerencsére sokkal erőteljesebben kezdődik ez az év, mint 2014 - mondja Csont Dávid, a CIB Bank Nagyvállalati üzletágát irányító ügyvezető igazgató. Problémának látja azonban, hogy a jogi és törvénykezési környezet gyorsan változik, így egy-egy nagyvállalati hitelnek akár a teljes feltételrendszerét újra kell tárgyalni a hitelezési folyamat során.

Portfolio: Az MNB azt állítja, megtörtént a fordulat a vállalati hitelezésben, a statisztikák alapján azonban mi inkább stagnálásról beszélünk. Kinek van igaza? Csont Dávid: A teljes volumen szempontjából valóban nem beszélhetünk nagy fordulatról, mert a vállalati szektorban a hitelállomány még mindig inkább csökken, mint nő. Ha azonban az MNB szerepét nézzük, a Növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés