Előfizetői tartalom

Fontos változás a jegybanki ingyenhiteleknél

Portfolio
A Monetáris Tanács tegnapi döntésével lehetővé tette, hogy a hitelintézetek az NHP+-ban allokált teljes, összesen 500 milliárd forintos hitelkeretüket az NHP keretében történő hitelezésre is felhasználhassák - derül ki az MNB közlemnényéből. Jóllehet a jelenlegi feltételek szerint év végéig lehet szerződést kötni mindkét konstrukció keretében, jövő évtől eltérő feltételek mellett kezdetét veheti az NHP kivezetése, amelynek 2016. évi megváltozott feltételeiről 2015. november közepéig tájékoztatást ad az MNB.

A hitelintézetek visszajelzése szerint az év végéhez közeledve jelentős többletkereslet tapasztalható a kis- és középvállalkozások (kkv) részéről a Növekedési Hitelprogram (NHP) iránt. Ez szezonális okokkal, a gazdaság erősödő teljesítményével és az NHP fokozatos kivezetésével magyarázható. Az NHP keretösszegének közeli kimerülése után a hitelintézetek további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés