Előfizetői tartalom

Itt a forintosítás menetrendje - Ölre mennek a devizahitelesekért?

Díjmentesen végtörleszthetik a hitelüket a devizahitelesek a tavaszi forintosítás utáni 150 napban, ha nem lesznek elégedettek a frissen átszámolt törlesztőrészletükkel. A hitelkiváltás azonban sem a bankoknak, sem az ügyfeleknek nem lesz nagy üzlet: az elszámolások következtében eleve alacsonyabb lesz a hitelek jó részének a kamata (a minimum 3,1% lesz), mint a bankok által reálisan kínálható piaci kamatszint. Az automatikus forintosításról szóló törvényjavaslat tehát úgy lett megalkotva, hogy aligha lesz öldöklő verseny jövő nyáron a devizahitelesek széles tömegéért, a hitelközvetítőket pedig egy korlátozással ki is zárják mindebből.

A forintosítás menetrendje A fair banki és a forintosítási törvényjavaslat együtt nagyjából már vázolja a menetrendet:Január 1-jétől már az új, rögzített árfolyam alapján esedékesek a törlesztőrészletek (CHF: 256,47, EUR: 308,97, JPY: 2,163 forintos árfolyam). Március-áprilisban megkapják az ügyfelek a postai tájékoztatást az elszámolásokról és a forintosításról. 30...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés