Előfizetői tartalom

Két kézzel szórják a nemkívánatos hiteleket a bankok

Portfolio
Az európai bankok rekordsebességgel szabadulnak meg nemkívánatos portfólióiktól. A kedvező adósságpiacok, a továbbra is erős vásárlási kedv és az eszközminőségi vizsgálatot követő nagyobb eladási hajlandóság nyomán emelkedik az eladások száma. Az idei év első felében lebonyolított tranzakciók összesen 55 milliárd euró névértékű hitelportfóliót érintettek, ami a 2014. év ugyanezen időszakához képest 20%-os növekedést jelent derül ki a PwC elemzéséből.

Az ügyleti volumenek és árak emelkedése a befektetői keresletnek és a kedvező adósságpiacoknak köszönhető. Számos bank számára további ösztönzőt jelentettek a - részben a tavalyi eszközminőségi vizsgálat hatására - szerkezetátalakításra és a hitelállomány csökkentésére vonatkozó elvárások. "A piacon zajló ügyletek volumene ma magasabb, mint valaha, és a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés