Előfizetői tartalom

Két sokatmondó ábra: menekülnek a magyar cégek a bankoktól

Portfolio
Néhány kivételtől eltekintve az összes nemzetgazdasági ágazatban csökkent tavaly a vállalatok hitelállománya az MNB friss adatai szerint. 2008 óta 27%-al esett a vállalatok hazai banki hitelállománya, tavaly pedig 12%-kal. Még a bankok kedvenceinek tekinthető mezőgazdaságban is csökkent tavaly a cégek banki tartozása.

2009 eleje óta szinte töretlen a magyar bankok (ide értve a 100 milliárd forint feletti mérlegfőösszegű fióktelepeket és a 6 milliárdnál nagyobb mérlegfőösszegű takarékokat is) vállalati hitelállománya. 2015 végén 5937 milliárdos vállalati hitelállományt kezeltek, ami 26,5%-kal alacsonyabb a hét évvel korábbinál, és 12,2%-kal marad el a 2014 végitől.A tavalyi csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés