Előfizetői tartalom

Kinyírja Brüsszel a magyar bankok bizniszét?

A Növekedési Hitelprogram március 31-ei lezárása és az MFB Pontokban értékesített visszatérítendő EU-források kiszorító hatása ellenére további növekedést tervez a bankszektor idén a kis- és középvállalkozások hitelezésében. Bár van mitől tartaniuk, attól nem félnek tehát a bankok, hogy az EU-források elveszik a kenyerüket. Az MNB felé 170 milliárd forintnyi kkv-hitelnövekményt vállaltak a bankok 2017-re a tavalyi több mint 300 milliárdos növekedés után. Idén minden eddiginél jobban felértékelődhet a hitelgarancia intézménye, ezért három banki vezető mellett a Garantiqa vezérét is megkérdeztük, mi várható a kkv-hitelek piacán.

Kérdéseinkre Csonka Tibor, az OTP Kereskedelmi Banki Divízió Kis-, Középvállalati üzletágának ügyvezető igazgatója, Takács Zoltán, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese, Tóth Zoltán, az MKB Bank Kisvállalati Divíziójának igazgatója, valamint Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója válaszolt.Az MNB előzetes adatai alapján tavaly mintegy 8%-kal bővült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés