Előfizetői tartalom

Ezeket a kockázatokat hordozzák az új magyar hitelprogramok

Portfolio
Az államilag támogatott hitelprogramok egyértelműen szignifikáns hatással voltak a vállalati hitelezésre. Az elmúlt két év alatt azonban ezeknek a programoknak a beruházásokat segítő kamatelőnye erősen lecsökkent, a piaci felmérések szerint ma már nem a finanszírozás rendelkezésre állása vagy annak költsége, hanem sokkal inkább a piaci kereslet az elsődleges szempont a beruházási döntések meghozatalakor - mondta el Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának elnöke a K&H szakmai rendezvényén.

Hodina Péter, a gazdasági és hitelezési folyamatok összefüggéseiről beszélt: Nagyjából 340 milliárd forintos pozitív hatása volt a beruházásra az NHP-nak, bár hitelkihelyezésnél Pest megye dominanciája csökkent. Azt lehet tapasztalni a piacon, hogy a vállalatok sokkal szívesebben hajtják végre a beruházásaikat akkor, ha van a hitel mögött támogatás, egyéb esetben inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés