Előfizetői tartalom

Közel 9000 család igényelhette már a CSOK-ot

MTI
|
Portfolio
Továbbra is főleg használt lakás vásárlására igénylik a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK), az átlagos felvett hitelösszeg 5-10 millió forint között szóródik - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból. A megkérdezett bankok további bővülésre számítanak a második fél évben. Az OTP válaszából arra lehet következtetni, hogy idén eddig összesen közel 9000 ezer CSOK-kérelem érkezhetett a bankokhoz.

A CIB Bank arról tájékoztatott, hogy az igénylők mintegy 60 százaléka használt lakás vásárlására veszi igénybe a támogatást, csaknem 35 százaléka építkezéshez, 3 százalék bővítéshez, és kicsit több mint 2 százalék új lakás vásárlásához. Az igénylők csaknem háromnegyede kamattámogatott vagy piaci hitellel együtt veszi fel a CSOK-ot, az áfa-visszaigénylést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés