FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

Matolcsy: nincs tervben, hogy az NGM-be térjek vissza

MTI
|
Portfolio
Matolcsy György szerint az elmúlt években végrehajtott monetáris fordulattal a jegybank ezermilliárd forinttal járult hozzá a növekedéshez. "Ha minden úgy alakul, ahogy tervezzük, 2017-2018-ban is nagyjából a teljes GDP-bővülés negyedét-harmadát, közvetlenül vagy közvetetten, de a jegybanki programok támogatják" - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Magyar Időknek adott interjúban.

Vissza az NGM-be?Arra a kérdésre, hogy visszavágyik-e a Nemzetgazdasági Minisztériumba, Matolcsy úgy felelt: stratégiai partnerek vagyunk, közösek a célok. Ezzel együtt ez a felvetés pusztán mások kitalációja, semmilyen váltási tervről nincs szó - mondta.Nincs árfolyamcélA forinttal kapcsolatos kérdésre kifejtette, hogy nincs árfolyamcélja a jegybanknak. "Soha nem úgy tekintünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés