Előfizetői tartalom

Megbuherálták a magyar lakáshitelek kamatát?

Február óta 0,45 százalékponttal csökkent az MNB alapkamata, és márciusban 2%-ban maximálta a törvény a hitelközvetítők jutalékát. Az új lakáshitelek átlagkamata ennek ellenére alig csökkent: az MNB adatai szerint mindössze 0,1 százalékponttal volt kisebb júliusban, mint februárban, vagyis mintha lenyelték volna a bankok e kétfajta "könnyítés" nagy részét. Utánanéztünk és utánakérdeztünk, mi áll a háttérben, és találtunk néhány hiteles magyarázatot.

Ne maradj le a legjobb kamatozású lakáshitelekről! Használd a lakáshitel kalkulátort és teremtsd meg a számodra megfelelő otthont most!Látszólag nem elég olcsók a lakáshitelekKamatperiódustól függetlenül jelentős mértékben, átlagosan közel 2 százalékponttal csökkent az elmúlt két és fél évben az újonnan folyósított lakáshitelek átlagkamata - nem véletlenül állnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés