Előfizetői tartalom

Megérkezett Matolcsyék nagy bejelentése

Portfolio
Elindítja a Magyar Nemzeti Bank az NHP+ elnevezésű programot a kkv-hitelezés erősítésére - jelentette be a Magyar Nemzeti Bank sajtótájékoztatóján Matolcsy György. Nem a korábbi hírekben szereplő nagyvállalatokra terjesztik ki a Növekedési Hitelprogramot, hanem azokra a kkv-kra, amelyek eddig túl kockázatos ügyfelek voltak a bankok számára ahhoz, hogy a programban előírt legfeljebb 2,5%-os banki kamatmarzs mellett érdemes legyen őket hitelezni.Fontosabb részletek Az NHP+ ugyanolyan feltételekkel zajlik, mint a Növekedési Hitelprogram 2. szakasza (max. 2,5%-os kamat), de a Magyar Nemzeti Bank 5 évre átvállalja a hitelkockázat 50%-át a bankoktól, ennek maximuma évente az adott bank NHP+ portfóliójának 2,5%-a, vagyis ha eléri az 500 milliárdos keretösszeget az NHP+, akkor az MNB maximális éves vesztesége ebből évi 12,5 milliárd forint.

2015. február 18. 10:40 Megosztás Lesz-e kötelező jelzáloglevél-finanszírozás? A forintosítás után hosszú lejáratú forintforrás-hiány, túlzott lejárati összhanghiány keletkezik a bankok mérlegében. Az MNB elkezdett egy munkát, amelynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés