Előfizetői tartalom

Mi van, megint hitelre veszik a tévét a magyarok?

Lelassult őszre a magyar lakáshitel-kihelyezések növekedése: novemberben 15%-kal több új lakáshitelre kötöttek szerződést a bankok, mint egy évvel korábban. A piac részben az idei újlakásdömpingre vár. A csúcsokat döntögető Black Friday viszont megtette hatását: az áruhitel-felvétel ugyanis duplájára nőtt az egy évvel korábbinak. Főleg az Erste Bank portfólió-tisztítása miatt a lakosság hitelállománya csökkent novemberben, miközben a vállalatok betétállománya meghaladta a hiteltartozásukat.

Közzétette az MNB a bankszektor 2016. novemberi hitelezési és betéti adatait. Az egyik leginkább szembetűnő jelenség az, hogy lelassult a lakáshitelek kihelyezésének évek óta tartó növekedése, így novemberben már csak 15%-kal több lakáshitelt vettünk fel, mint egy éve. Korábban nem volt ritka az 50-60%-os növekedést mutató hónap sem.Az év még nagyobb slágere a személyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés