Előfizetői tartalom

Mi folyik a lakossági hiteleknél? - Meghökkentő számok jöttek

Portfolio
Rég nem látott folyamatok zajlanak a lakossági hitelpiacon, ezek közül kettőt emelnénk ki az MNB friss, februári statisztikáiból:nagyon visszaesett a lakáshitelezés - kérdés, mekkora ebben az MNB év eleje óta élő adósságfék-szabályozásának a szerepe, jelentősen csökkent a meglévő devizahitelek kamatszintje, vagyis már átállt a bankok egy része a "fair" kamatszintre.További érdekes fejleményeket mutatnak a lakossági statisztikák, ezekből szemezgetünk.

Visszaesett a lakossági hitelezésKorábban több banktól is azt a jelzést kaptuk, hogy az MNB január 1-jén életbe lépő adósságfék-szabályozása jelentősen visszafogja majd a lakossági hitelezést. Amely egyébként tavaly indult először látványos bővülésnek. Mint ismeretes, a vonatkozó rendelet 50%-os nettó jövedelem arányos korlátot vezetett be a törlesztőrészletekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés