Előfizetői tartalom

Mi mennyi a kkv-hiteleknél? - Máris itt az MNB reakciója

Nagy Tamás, MNB
|
Oláh Zsolt, MNB
Hiányosak vagy félrevezetők a kkv-hitelezésről szóló statisztikák épp akkor, amikor a Növekedési Hitelprogram kivezetése és a Piaci Hitelprogram évében különösen fontos lenne a bankok hitelezési aktivitásának megalapozottabb értékelése - panaszoltuk ma reggeli cikkünkben. Az MNB munkatársai rendkívüli gyorsasággal, alábbi írásukban reagáltak felvetésünkre, magyarázatot adva a kifogásolt statisztikai hiányosságokra. A jegybank ezután negyedévente közzéteszi a kkv-hitelezés folyamatait részletező statisztikákat is.

A kkv-hitelezés irányadó adatai a Hitelezési folyamatok kiadványban jelennek meg negyedéventeA világ jegybankjai számos statisztikai adat gyűjtésével és publikációjával igyekeznek támogatni a gazdaságpolitikai döntéshozatalt és a szélesebb publikum elemzői-előrejelzői munkáját. Ennek egyik fontos tartópillére a monetáris és felügyeleti statisztikáknak azon a része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés