Előfizetői tartalom

Most aztán tényleg megrohamozzák a devizahitelesek a bankjukat

Portfolio
Az elszámoló levél kézhezvétele után közel 3 hónapjuk van arra a forintosított devizahitellel rendelkezőknek, hogy hitelüket díjmentesen felmondják, majd további 3 hónapjuk, hogy új hitellel váltsák ki. Az elmúlt hetekben több becslés is napvilágot látott arról, hányan fognak élni a lehetőséggel. A bankok számára ez különösen fontos, hiszen meghatározza, hány új ügyfelet szerezhetnek és hány régit veszíthetnek. A becslések 5 és 20 százalék között szórnak, ami 20-80 ezer szerződést jelent.

Az elszámoló levél kézhezvételét követő 31. napon módosul a hitelszerződés (innentől kezdve például már nem kérhető a devizában maradás). Ekkortól kell számítani a díjmentes felmondásra való 60 napos határidőt, vagyisaz elszámoló levél kézhezvétele után nagyjából 3 hónapjuk van arra a forintosított jelzáloghitellel rendelkezőknek, hogy éljenek díjmentes felmondási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés