Előfizetői tartalom

Most kezdődhet az igazi adósmentés!

Simonyi Tamás, KPMG
A bankok már leírták veszteségeiket, de a lakosságnak még a nyakán van a kés, mivel mindeddig nem működött az a közvetítő rendszer, amelyik a nem fizető hitelállományt alacsonyabb értékű, de újrafinanszírozható hitellé konvertálta volna. A kilakoltatási moratórium március elejei vége elvben segítené ezt a folyamatot, ha a piaci szereplők nem aggódnának a meginduló kilakoltatásokra adott politikai válaszok miatt.

Előző cikkünk a témában:Kapcsolódó cikkünk2016.01.28Robbanás előtt: kiszórják a magyar bankok a bedőlt hiteleketA magyar bankok 882 milliárd forint értékű nem fizető lakossági jelzáloghitelt és még ennél is több ugyancsak jelzáloggal fedezett kereskedelmi ingatlanhitelt tartanak portfóliójukban. Az ingatlannal fedezett, de nem fizető hitelek állománya tehát az összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés