Előfizetői tartalom

Nagy napra ébrednek szombaton a devizahitelesek

Portfolio
November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg - közölte az MTI érdeklődésére a jegybank.

Az Országgyűlés szeptember 24-én fogadta el a jogszabályt, amelynek egyes paragrafusai már október 15. óta hatályban vannak. A jogszabály szerint az ügyfelek túlfizetéseit a tőketartozás terhére, előtörlesztésként kell elszámolni. Ha a tartozást devizában határozták meg, a túlfizetést is át kell váltani az adott devizára. Az elszámolásnak része az új törlesztőrészlet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés