Előfizetői tartalom

Nődögél a magyar lízingpiac, elmaradt a csődhullám

Portfolio
Az új kihelyezések 13%-kal nőttek, a teljes finanszírozott állomány viszont 24%-kal csökkent tavaly a magyar lízingpiacon. A devizahiteles elszámolás korábbi várakozásokkal ellentétben nem okozott csődhullámot, a gépjármű-finanszírozásban pedig továbbra is alacsony (10% alatti) a lakosság aránya. A Növekedési Hitelprogrammal szemben egyre nagyobb teret nyerhetnek a lízingpiacon az Eximbank konstrukciói.

Jenei Viktor az alábbiakat többek között ismertette a Magyar Lízingszövetség mai budapesti sajtótájékoztatóján:Miközben a vállalati hitelezés borús képet mutatott 2015-ben, a hazai lízingpiac új kihelyezései 513 milliárd forintot értek el, ami 13%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A szerződések száma is 10%-kal nőni tudott. Az új kihelyezések növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés