Előfizetői tartalom

Pénzt dobnak Matolcsyék a devizahiteleseknek - Jön a feketeleves is?

Portfolio
Most már a forintosított devizahitellel rendelkezők is érzik a jegybanki kamatcsökkentések jótékony hatásait: a következő kamatperiódusban várhatóan csökkenni fog a forintosított devizahitelek törlesztőrészlete, az alapkamattal szorosan együttmozgó 3 havi Bubor ugyanis a februári 2,1%-ról mára 1,68%-ra csökkent. A devizahitelesek most azért imádkozhatnak, hogy ne kényszerüljön az MNB a következő hónapokban, években kamatemelésre. Egy példán szemléltetjük, mi ennek a tétje.

Ha a 3 havi Bubor (a forintosítás idején 2,1%) megváltozik, a törlesztőrészlet a következő kamatperiódusban ennek megfelelően alacsonyabb vagy magasabb lesz a forintosított devizahitelek esetében, ezek kamatozását ugyanis egytől egyig a 3 havi Buborhoz kötötte a forintosítási törvény. A kamatperiódus azonban nem minden, ugyanis kamatfelár-periódusok is vannak, mégpedig ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés