Előfizetői tartalom

Szégyen a frankosoknak: történelmi fordulat a lakáshiteleknél

Portfolio
Ma már kisebb kamatot kell fizetniük a friss forintalapú lakáshitelt felvevőknek, mint meglévő frankhiteles társaiknak - derül ki az MNB pénteken közzétett banki adataiból. Egy év alatt a lakáshitel-kihelyezés 64%-kal emelkedett, és egyelőre nincs nyoma annak, hogy a bankok a devizahiteles elszámolás miatt behúzták volna a hitelféket.

Megelőzték a forinthitelek a frankhiteleket Bár a jegybanki kamatcsökkentés már júliusban megállt, még szeptemberben is csökkentek a banki kamatok. A lekötött lakossági betétekre átlagosan már csak 1,58%-ot fizettek a bankok, a lakáshitelek átlagkamata pedig 6,16%-ra csökkent.Utóbbiak esetében a THM 6,72% volt szeptemberben, ami 2 százalékponttal alacsonyabb a szabad felhasználású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés