Előfizetői tartalom

Varga: a devizahitelek kivezetése a legnagyobb gazdaságpolitikai lépés

Portfolio
2015 legfontosabb gazdaságpolitikai lépésének és eredményének nevezte a devizahitelek kivezetését a hazai pénzügyi rendszerből Varga Mihály. A Magyar Bankszövetség év végi összejövetelén a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a jelzáloghitelek forintosítása, annak megfelelő időzítése jelentős további terhektől óvta meg a lakosságot és egyúttal a bankrendszer egészét is - tette közzé az NGM. Közben az EBRD igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a bank meg van győződve, hogy a Quaestor-üggyel kapcsolatos viták rendezhetők, így hamarosan megvalósulhat az EBRD és a magyar állam tulajdonszerzése az Erste Bank helyi leányvállalatában.

A kormány - a Magyar Bankszövetség és a jegybank közreműködésével - 1000 milliárd forint tartozásnövekedéstől védte meg a lakosságot, az önkormányzatokat és az államháztartást - emlékeztetett Varga Mihály. Hangsúlyozta: a devizaalapú fogyasztói jelzáloghitelek kivezetésével mintegy félmillió család kerülte el a szélsőséges és előre nem kiszámítható árfolyamváltozásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés