Előfizetői tartalom

Elárulta az FBI, hol rejtőznek Észak-Korea félelmetes hackerei

Portfolio
Az amerikai kiberbiztonsági hivatal (US-CERT) figyelmeztetést adott ki az észak-koreai kormánynak dolgozó hackerekről, akiket kollektívan "Rejtett kobra" fedőnévvel illetnek. Az ügynökök a FALLCHILL nevű távelérésű vírussal 2016 óta folyamatosan támadnak légitársaságokat, telekommunikációs vállalatokat és bankokat. Emellett az FBI összegyűjtött egy listát is arról, honnan dolgoznak Észak-Korea hackerei.

A FALLCHILL segítségével az észak-koreai ügynökök proxikon keresztül utasításokat tudnak adni az áldozat gépének, szervereinek, így információkat szerezhetnek a merevlemezek tartalmáról, hozzáférhetnek fájlokhoz, sőt, még meg is változtathatják ezeket. Az FBI ezen felül kiadott egy elemzést arról is, hogy milyen IP-címekről próbálták meg a KNDK hackerei megfertőzni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés