Előfizetői tartalom

Kiberbiztonság: hamis illúzió miatt áll gyenge lábakon a biztosítás

Sallai György, KPMG
Nem telik el úgy nap, hogy ne jelenne meg legalább egy szalagcikk egy nagy cég informatikai rendszerének megtámadásáról, adatlopásról, szolgáltató rendszerek lefagyásáról, kormányzati portálok megbénításáról. Már csak arra kapjuk fel a fejünket, ha legnagyobb végvárak látszanak elesni, mint legutóbb, a nemzetközi banki átutalások gerincét adó SWIFT-et ért hekkerakció akció. Az incidensek nyomán rendre megjelenő biztonsági ajánlások ellenére látványosan nő a kibertámadások száma és még gyorsabban nő az általuk okozott kár.

Jól szemlélteti mindezt, hogy 2015-volt az első év, amikor az AON kockázatkezelési felmérése a tíz legsúlyosabb kockázat közé sorolta a kiberkockázatot. Tegyük hozzá, hogy az első helyen évek óta a reputációs kockázat áll, márpedig a kibertámadások egyik gyakori negatív kimenete éppen a reputációs veszteség (lásd: Sony incidens, Facebook vagy a Google fiókok jelszavainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés