Előfizetői tartalom

Itt az ítélet a brókerbotrányok felelőseiről!

Portfolio
A befektetők egyáltalán nem felelősek a tavasszal kirobbant brókerbotrányokért - ezt az eredményt hozta a Budapest Economic Forum kapcsán tartott egyik közönségszavazásunk, ami a felelősség kérdését feszegette. Katona Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatóját meglepte az eredmény, mert szerinte igenis gyanúsnak kellett volna lennie az ügyfeleknek is, amikor 10-20%-os éves kamatot ígérő papírokba tették a pénzüket, amikor például besétáltak a karcagi utazási irodába. Abban mindenki egyet értett a panelbeszélgetés keretében, hogy az ügyfelek tudásbeli hiányosságaira az egyik legfontosabb megoldás az oktatásban, a pénzügyi tudatosság növelésében rejlik.

A tőkepiaci forrásbevonási témákról rendezett panelbeszélgetés keretében feltettük a kérdést a közönségnek, hogy ki mit gondol a tavasszal kirobbant brókerbotrányok felelősségi hátteréről. Az eredmény az alábbi lett az általunk megadott öt válaszlehetőség kapcsán: A csalásban érintett brókercégek: 35% (a leadott szavazatok arányában) Pénzügyi felügyelet: 31% Befektetők:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés