Előfizetői tartalom

Jelentősen romlott a kkv-k hangulata

Portfolio
Az októberi adatfelvétel tanúsága szerint a hazai kkv-szektorban az üzleti bizalom szintje jelentősen romlott az előző negyedévben tapasztalthoz képest, ezzel megtört a 2014 év eleje óta tartó folyamatosan javuló tendencia: a KKV Körkép Konjunktúramutatója a júliusi 18 pontról 9 pontra esett vissza - számol be az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet legfrissebb jelentése.

Fontos megjegyezni, hogy az egy évvel korábbi értéknél a mutató jelenlegi értéke viszont jelentősen magasabb, tavaly októberében 2 pont volt. A Bizonytalansági Mutató pedig 36 pontos szinten áll, 1 ponttal alulmúlva a júliusi értéket - ez a bizonytalanság az év eleji megugrást követően stagnálására utal. A jelenlegi 36 pontos szint kis mértékben magasabb, mint az egy évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés