Előfizetői tartalom

Visszaszáll régi befektetésébe a magántőke óriás

Portfolio
A CVC Capital már közel 10 éve kapcsolatban van az energiafogyasztás egyéni mérésére szakosodott német Ista céggel, 2003-ban vették meg, majd 2007-ben adták el a vásárlási ár többszöröséért. A jelenlegi nagytulajdonos Charterhouse Capital Partners viszont már meg akart válni a befektetésétől, a friss hírek szerint a CVC mindenkire rálicitálva lett a nyerő. A friss értékeltség szerint 3,1 milliárd eurót ér a cég, míg a 2007-es kiszálláskor még 2,4 milliárd euróról beszélhettünk - írja a Zephyr.

A londoni székhelyű magántőke óriás, a CVC Capital megvásárolja a német Ista céget, amely Magyarországon is jelen van, és a világ vezető szolgáltatója a fűtési költségmegosztók értékesítése és a fogyasztásarányos költségelszámolások terén. A CVC Capital már régebbről ismeri a céget, hiszen korábban tulajdonos is volt (sőt jelenleg is 24%-os pakett van a magántőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés