Előfizetői tartalom

Kiszámíthatatlanság mellett ne dédelgessünk nagy álmokat!

Portfolio
Londonból világosan látszik, hogy Magyarország lekerült a régiós stratégiai befektetők térképéről. Az általános tendenciák lehangolóak, még akkor is, ha vannak egyes szektorok, amelyek prosperálnak és attraktívak. A legnagyobb probléma, hogy a befektetők már nem kezelik egy térségként a régiónkat, a fundamentális különbségek ellenünk szólnak, nem csoda, hogy erőteljesen visszaesett a cégfelvásárlási aktivitás az országban. Kormos Miklós, a Deutsche Bank kelet-európai vállalatfinanszírozási részlegének vezetője szerint csak úgy lehet visszaépíteni az ország tőkevonzó képességét, ha a makrogazdasági környezet mellett a szabályozási és jogi környezet is stabil. Komoly problémát jelent ennek fényében, hogy nincs egy kőbe vésett stratégiai cél, amit el akarnánk érni, így az ország csak sodródik az árral.

Portfolio.hu: Nagyon sok magyar és nemzetközi tranzakcióban vett részt élete folyamán. Melyikre a legbüszkébb? Kormos Miklós: Magyarországon nem tudnék egyetlen tranzakciót kiemelni, több céggel is dolgoztunk közösen, mindegyik esetben volt olyan, amelyre szívesen gondolok vissza. A Richter esetében a legelső átváltható kötvény kibocsátás számított unikumnak nemcsak Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés