Előfizetői tartalom

95 milliárdos befektetés - Valaki nagyon jól járt itthon

Portfolio
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentésében szereplő adatok szerint 2015 első negyedéve során 26 kockázatitőke-befektetés zárult le eredményesen, amelyek 4,4 milliárd forintos összértéke 56 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezen tranzakciókhoz egy kiemelkedő, 95 milliárd forint értékű private equity (magántőke) befektetés is társult az első három hónapban, a befektetések 40 százaléka pedig az üzleti és ipari szolgáltatások szektorban realizálódott - írja a HVCA legfrissebb közleményében.

2015 januárja és márciusa között összesen 26 befektetési tranzakciót zártak le a magyarországi kockázatitőke-alapok. E periódus során továbbá egy nagyméretű, private equity (magántőke) alapok által végrehajtott befektetésre is sor került, amelynek volumene önmagában is elérte a 2014. évi befektetések összértékének kétszeresét. A három hónap során két kilépés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés