Előfizetői tartalom

A görög cégeket veszik idén

Portfolio
Az európai magántőke-befektetési közösség fokozott óvatossággal tekint az idei évre: noha 2014-ben még a piaci szereplők 82 százaléka várta a tranzakciószám bővülését, idén már csak 62 százalékuk bízik a növekedésben. A Roland Berger magántőke-befektetésekről szóló tanulmánya szerint 18 százalékuk ráadásul a piac csökkenésére számít.

A visszaesés jelei 2014-ben mutatkoztak először, amikor a megkérdezettek csaknem egyharmada zárt kevesebb tranzakciót a vártnál. Az első számú indokok között a vonzó befektetési lehetőségek hiányát (28%), a kedvezőtlen geopolitikai fejleményeket (22%), valamint a befektetési lehetőségek beárazását (22%) említették. 2015-ben is folytatódik ez a tendencia: a fúziók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés