FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

A legnagyobb probléma, hogy Magyarország láthatatlan

Szabics András Zsolt
A kínai fúziók és felvásárlások piaca aranykorát éli, hiszen mind a belföldi, mind a határon átnyúló tranzakciók dinamikusan emelkednek. Lawrence Chia, a Deloitte kínai M&A szolgáltatások és pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere a Portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy a növekedés a piacon ki fog tartani, a kínai vállalatok külföldi terjeszkedése pedig még gyorsulni is fog. A külföldi beruházások emelkedése többek között arra vezethető vissza, hogy a kormány is belátta, érdemes a fizetési mérleg többletét ilyen formában is kihelyezni, miközben a nemzetközi terjeszkedés a magas gazdasági növekedés fenntartása miatt is fontos. A szakember úgy véli, a következő években jelentős összegeket fog beruházni Kína Európában, a közép-kelet-európai régió, és azon belül is Magyarország legnagyobb problémája, hogy nem látható a kínai cégek számára. Igaz némi váltás történt ezen a téren 2011-ben, a legfontosabb viszont, hogy a beruházási lehetőségeket be tudjuk mutatni, és életképes alternatívát nyújtsunk a régió országaival összehasonlítva.

Portfolio.hu: A globális M&A piacon egyre nagyobb figyelem irányul a kínai piacra. Mondana néhány szót a hazánkban talán kevésbé ismert kínai piacról? Mik a legfrissebb trendek? Lawrence Chia: A kínai M&A piacot érdemes három részre osztani, hiszen ebből láthatjuk igazán, hogy milyen a piac valós struktúrája. A legjelentősebb részt a hazai tranzakciók teszik ki, vagyis amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés