Előfizetői tartalom

Éles fordulat a hazai kockázatitőke-piacon

Portfolio
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 2014. évi jelentésének adatai szerint a tavalyi év során 107 befektetésen keresztül 96 hazai vállalat összesen 54,9 milliárd forint összértékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesült. Bár az év során jelentősen növekedni tudott a kockázatitőke-befektetések összértéke, néhány kiemelkedő tranzakciónak köszönhetően az év utolsó hónapjait a magántőke-tranzakciók uralták. A befektetések 73 százaléka az év során két szektorba, az üzleti és ipari szolgáltatásokkal, illetve az energetikai és környezetvédelmi tevékenységekkel foglalkozó cégekbe áramlott.

Pénzügyi IT 2015 Ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio soron következő Pénzügyi IT 2015 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés 2014-ben 13 alap befektetéseinek összértéke haladta meg az 1 milliárd forintot. A kockázatitőke-ügyletek átlagos mérete 170 millió forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés