Előfizetői tartalom

Felvásárlási dömping jöhet a magyar bankszektorban

Portfolio
Továbbra is élénk aktivitás jellemzi a globális vállalatfelvásárlási piacot, az Allen & Overy legfrissebb "Global Trends in Private M&A" tanulmánya szerint 2016-ban jóval több tranzakciót bonyolítottak le, mint 2014-ben, bár az ügyletek száma elmarad a 2015-ös rekord évtől. A magyar piacon a banki szektorban látható jelentősebb felvásárlási potenciál, az előadók szerint főként a jelenleg még állami tulajdonban lévő bankok értékesítése pörgetheti fel a magyar felvásárlási piacot.

Lengyel Zoltán, az Allen&Overy budapesti irodájának partnere ismertette a felmérés legfontosabb eredményeit: Tavaly kevesebb tranzakciót bonyolított le a globális vállalatfelvásárlási piac, mint 2015-ben, amely rekord évnek számított a piacon. A célvállalatok iránti érdeklődés azonban nagyobb volt a 2015-ös évnél, az eladók így kedvezőbb helyzetbe kerültek, ez pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés