Előfizetői tartalom

Így juthatna pénzhez a vállalkozásod 2015 után

Portfolio
A 2009-ben elindult Jeremie programok fontos hatást gyakoroltak a hazai kockázatitőke-piacra: a 28 alapkezelő 2014 végéig mintegy 75 milliárd forintot helyezett ki. A források kihelyezése azonban szigetszerűen történt, egyes fejlődési szakaszban lévő cégek nem is juthattak hozzájuk. A Jeremie alapok jövőbeni folytatása és a befektetések hatékonyságának előmozdítása érdekében dolgozta ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az elmúlt öt év tapasztalatainak ismeretében a jövőre vonatkozó koncepcionális javaslatait - ismertette Zsembery Levente, a HVCA elnöke mai sajtótájékoztatóján.

Zsembery Levente az alábbi koncepcionális javaslatokat ismertette: Társfinanszírozás: az arányokat és az alkalmazott ösztönző eszközöket célszerű lenne a finanszírozott vállalkozások életciklusához igazítani. Minél korábbi fázisú az adott befektetés, annál nagyobb a befektetői kockázat, így ilyen esetekben célszerű lenne az EU-források arányát a mostani 70%-nál magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés