Előfizetői tartalom

Nyolcmilliárdot kaptak a magyar startupok

Portfolio
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) közleménye szerint a második negyedévben 59 vállalkozás részesült 7,9 milliárd forint összértékben magán- és kockázatitőke-befektetésben Magyarországon. Ezt az időszakot egyértelműen a Jeremie-k dominálták: a 18 aktív befektető alapból 14 Jeremie helyezett ki forrást a vizsgált időszakban. Az átlagbefektetés összege 151 millió forint volt.

Az április-június közötti időszakban 59 vállalkozás jutott összesen 7,9 milliárd forint tőkéhez, és a befektetők - az előző negyedévekhez hasonlóan - 78%-ban start-up fázisban lévő cégekbe fektettek (37 vállalkozás). 25 vállalat részesült minimum 100 millió forintban, míg az átlag befektetett összeg 151 millió forint volt. A befektetések 18 alapkezelőhöz köthetőek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés