Előfizetői tartalom

Új vizekre evez az állami kockázati tőke - Dőlhet a pénz a startupokhoz

Portfolio
Egyre több forráshoz juthatnak a hazai kkv-k és startupok a hazai kockázati tőkepiacon. A JEREMIE alapok mellett egyre nagyobb szerepet harcol ki magának a Széchenyi Tőkealapkezelő (SZTA) is a hazai piacon, amely elindulása óta 64 kis- és középvállalkozást támogatott eddig összesen 8,7 milliárd forinttal. A részben állami forrásból működő alap a hagyományos iparági fókusz mellett új területekre is kiszélesítette a befektetési lehetőségeinek körét, amelyből főleg a startupok profitálhatnak -derült ki az SZTA mai sajtótájékoztatóján.

Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő elnök-vezérigazgatója az alábbi főbb számokat emelte ki a tőkealap-kezelő eddigi tevékenységéből: Három éve van jelen a tőkealap-kezelő a piacon, mindeddig 64 kis-és középvállalkozást támogatott az SZTA összesen 8,7 milliárd forint értékben. 2015 végére 12 milliárd forintra bővítenék a tőkekihelyezés mértékét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés