A leggazdagabb orosz olyat talált ki, amivel az egész életed megtervezné

2017. szeptember 12. 08:48    
nyomtatás
 
A leggazdagabb orosznak tartott Alekszej Mordasov, aki 18,5 milliárd dolláros vagyonát acélgyártásból szerezte meg, most az online oktatás és foglalkoztatás felé nézelődik. Egy olyan rendszert fejlesztene ki, amely képes lenne egy ember életét az óvodától egészen a nyugdíjas évekig végig követni és megtervezni - számol be a hírről a Bloomberg.


Mordasov cége, a Severgroup olyan cégekből álló portfóliót építene, amelyek az online oktatással, HR-tanácsadással és munkaerő toborzással foglalkoznak, a cél, hogy az így kialakított ökoszisztéma képes legyen oktatási és karrierfejlesztési szolgáltatást nyújtani egy egész életen át.

A Severgroup már februárban elkezdte a startup cégek felvásárlását a céljához, először egy online kézműves képzést nyújtó platformba vásárolt be, júliusban a munkaerő toborzással foglalkozó másik platformot, majd egy online oktatási felületet vett meg a cég. A Bloomberg becslései szerint a stratupok összesen 55 millió dollárt érhetnek.

A cég egyik vezetője szerint Mordasov az üzletet 5-7 éven belül egy milliárd dolláros bevételű céggé szeretné növelni, megfogalmazásuk szerint, ugyanolyanok akarnak lenni a HR- és oktatási fejlesztések oldalán, mint az Amazon az online kereskedelemben.

Címlapkép: AFP/ Alexandra Nikolayeva, interpress

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium