Előfizetői tartalom

Kihalásra ítélt a klasszikus privátbanki modell

Portfolio
Az amerikai hatóságokkal kapcsolatos vita Svájc legrégebbi privátbankját is elsodorta magával, január végén jelentette be a Wegelin, hogy a cég nagyobb részét a vagyonnal és az ügyfelekkel együtt átadja a Raiffeisennek, az új privátbank pedig Notenstein néven fogja tovább folytatni a működését. A tranzakció kapcsán a Raiffeisen Bank svájci elnök-vezérigazgatója, Pierin Vincenz a Schweizer Bank újságnak nyilatkozott. Mint elmondta, most jutottak el oda, hogy az új vezetőség és üzleti modell felállhat, a jövőben arra fognak törekedni, hogy szorosabb együttműködésben dolgozzanak. A Raiffeisen szerint már régóta gondolkoztak privátbanki oldalon akvizíción, azonban most látták elérkezettnek az időt, hogy lépjenek is. Az ügyfelek döntő többsége maradt a turbulencia ellenére a privátbanknál, a szektor jövője azonban bizonytalan, meg kell újulni, hiszen a szabályozási és befektetési környezet nem használ a tradicionális működésnek.

A vezető szerint a Raiffeisen azért döntött a Wegelin akvizíció mellett, mivel a bevételi szerkezetüket szeretnék diverzifikálni, a Notenstein segítségével a nem kamatjellegű bevételeit meg tudja erősíteni a bank. A Raiffeisennek a privátbank felvásárlásával csak Svájcban 13-mal tudja a fiókhálózatát növelni, miközben a bank magán- és intézményi ügyfeleknek nyújtott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés