Előfizetői tartalom

Nehezen lehet az adóparadicsomokba menekített pénzt felkutatni

Portfolio
Az indiai központi nyomozóiroda, a CBI vezetője szerint körülbelül 500 milliárd dollárnyi fekete pénzt tartanak külföldi számlákon az indiaiak, ami összehasonlításképpen az indiai külső adósság kétszerese, vagy a hazai GDP 30 százaléka. A korábbi politika az volt a hatóságok részéről, hogy nem tették közzé a becsléseiket az offshore adóparadicsomokban kezelt vagyonról, azonban most ezzel a stratégiával szakítottak - írja az India Today. Sajnálatos módon a fekete pénzeket nagyon nehéz felderíteni, az országok közötti együttműködés ugyanis nehézkes.

Azért is került sor a fordulatra, mivel a CBI az Interpollal közösen már folytatott tárgyalásokat, a korrupció-ellenes és vagyon felderítési program keretében Indiában most is egy esemény zajlik, ahol több helyi és nemzetközi szakértő is részt vesz. A kormányzat is határozott lépéseket tervez, mivel a piszkos forrásból származó pénzeket fel akarják kutatni, és a korrupt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés