Pár év, és olyan váltás jön a gazdagoknál, amire sokan nem készültek fel

2017. szeptember 13. 11:19    
nyomtatás
 
A UBS friss felmérése szerint a családi irodák fele sem készült fel a vagyonos ügyfeleknél 15 éven belül várható generációváltásra, amikor is felfoghatatlan összegű pénzek vándorolnak majd a fiatalabb generáció számláira - írja a Financial Times.

A privátbanki és prémium banki piac jövőjéről is szó lesz a Portfolio október 17-ei Öngondoskodás konferenciáján. Ne maradjon le róla!
A megkérdezett, sokszor nagybankok által alapított családi irodák 10-ből 7 esetben számítanak arra, hogy a generációk közötti vagyontranszfer a következő 15 éven belül lezajlik, de csak harmaduknál van írásos öröklési terv arra, hogyan valósítanák meg a vagyonáramlást a gyakorlatban.

Globálisan mintegy 5300 olyan családi iroda/vállalkozás működik, amely a gazdag ügyfelek vagyontervezésében és menedzselésében segít, a legnagyobb ilyen irodákat az HSBC, a Citigroup, a Northern Trust, a BNY Mellon és a UBS működteti. A családi irodák között vannak olyanok, amelyek csak egy vagyonosabb család vagyonügyeit intézik, és vannak, amelyekre több család vagyona is rá van bízva.

Az ezredfordulós családtagokkal is rendelkező vagyonosabb családok körében egyre nagyobb az igény a környezettudatos befektetések iránt, a megkérdezett irodák 40%-a számít arra, hogy a közeljövőben ilyen irányba kell majd a családi portfóliókat elmozdítani.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium