Előfizetői tartalom

Ellepik a világot a gazdag kínaiak

Portfolio
Tavaly 58,7 ezer milliárd dollárra emelkedett a gazdagok vagyona a világban, most először több pénze van az ázsiai gazdagoknak, mint az észak-amerikaiaknak. A Capgemini tanulmánya szerint 2025-re a 100 ezer milliárd dollárt is meghaladhatja az egymillió dollár vagy a feletti megtakarítással rendelkezők vagyona, amihez az ázsiai csendes-óceáni térségben élő milliomosok járulhatnak hozzá a legnagyobb mértékben. Az elemzésből az is kiderül, hogy a legtöbb gazdag embert kitermelő négy országban annyi milliomos van, mint Magyarország teljes népessége, ezek közül Németországban például 1,2 millió tehetős ember él.

A tanulmány legfontosabb megállapításai: Most először fordult elő, hogy az ázsiai csendes-óceáni térség gazdagjainak vagyona meghaladta az amerikaiakét. Tavaly a vagyonos emberek számának növekedési motorját Japán és Kína jelentette, az újabb gazdagok 60%-a ebből a két országból került ki. 2025-re a gazdagok vagyona meghaladhatja a 100 ezer milliárd dollárt, ami közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés