Előfizetői tartalom

Ismét a briteken nyerhetett nagyot Soros György

Portfolio
Soros még a Brexitről szóló népszavazás előtt figyelmeztetett: Fekete Péntek lesz a tőzsdéken, ha a britek a kilépésre voksolnak. Bejött a jóslata, a világ tőzsdéi jelentős eséssel reagáltak a történtekre. Soros az 1992-es fontspekulációhoz hasonlóan ebből is jól jöhetett ki, miután jelentős pozíciókat épített ki az aranykitermelő cégekben és az arany árfolyamát lekövető alapokban is.

Napokkal a britek népszavazása előtt Soros György figyelmeztetést adott ki a lehetséges kockázatokról. Akkor azt mondta: Brexit esetén fellépő potenciális font leértékelődés hatására a háztartások átlagos jövedelem kiesése éves 3000-5000 font lehet, emellett a font 15-20 százalékkal értékelődhet le.Kapcsolódó cikkünk2016.06.21Figyelmeztet Soros György: Fekete Péntek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés