Előfizetői tartalom

Itt a lista: ezeknél a bankoknál tartják a legtöbb pénzt a gazdagok

Portfolio
Több mint 21 ezer milliárd dollárt kezeltek a vagyonos ügyfeleknek a privátbanki szolgáltatók tavaly, ebből 13,3 ezer milliárd dollár a 25 legnagyobb szolgáltatónál van. A piaci koncentráció meglehetősen nagy, az öt legnagyobb vagyont kezelő privátbank kezében van a teljes piaci vagyon több mint harmada. A Scorpio Partnership friss tanulmánya szerint a tíz legnagyobb szolgáltató többsége amerikai, de továbbra is a UBS vezeti a listát 2 ezer milliárd dolláros ügyfélvagyonnal.

Scorpio Partnership minden évben elkészíti a listát a világ legnagyobb privátbankjairól, a frissen megjelent tanulmány szerint a privátbankok kezelt vagyona átlagosan közel 4%-kal nőtt tavaly globális szinten. A 25 legnagyobb privát vagyont kezelő társaság együttes kezelt vagyona 2016-ban 13,3 ezer milliárd dollárt tett ki, ezzel a teljes piaci kezelt vagyon több mint 63%-a van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés